Helheten Studio 

Anna Larsson

Socionom, Samtalsterapeut


Jag tog min socionomexamen i januari 1998,  jag fyllde 30 år strax där efter. Något år tidigare då jag och mina kurskamrater drömde om vad vi skulle bli efter socialhögskolan sa jag:


-"Om HumaNova finns när jag fyller 50 år då ska jag utbilda mig till Samtalsterapeut och arbeta med psykosyntesen som grund".


Åren har gått, sagt och gjort, nu arbetar jag som Samtalsterapeut och lever så långt jag kan psykosyntesen. Det som alltid attraherat mig är helheten som psykosyntesen står för vilket har med åren blivit en självklarhet för mig. När jag skulle välja namn på min verksamhet så var helheten givet, tillägget studio syftar till den kreativitet som får flöda fritt i mitt arbete. Genom livet och min utbilding har jag blivit den jag är och det du ser är det du får.

Anna Larsson, socionom och samtalsterapeut

Vad du kan förvänta dig och vad du kan uppnå


Om du väljer att gå i utvecklande samtal, terapi eller coaching, hos mig kan du förvänta dig min fulla uppmärksamhet och närvaro. Jag guidar dig utifrån din verklighet och dina önskamål. Vi utgår alltid från psykosyntesen, läs mer om psykosyntesen här, men vi använder också verktyg från andra terorier och skolor, om och när det passar. Det är ett gemensamt utforskande i sig att hitta den väg som leder dig till det resultat du vill uppnå.


Du kan förvänta dig ärlighet och att jag är aktiv i rummet. Jag håller mig uppdaterad på de områden som tillhör psykologi, sociologi, psykisk (o-) hälsa, samhällstrender, kultur och arbetslivets vilkor mm. Jag har ett stort intresse för organisationsteori och erfarenhet av hur dessa kan fungera i verkliga livet, på gott och ont. På senare år har jag utvecklat ett intresse för hjärnforskning som gör mig alldeles förundrad.


Att gå igenom livet är att uppleva ett antal kriser. Att ta stöd när livet är svårt och obegripligt kan tillföra en ny dimension och ge en större mening. Sexårskrisen, tonårskrisen, vuxenkrisen, prestationsångest, samboskapet, giftemålet, familjebildning, separation och skilsmässa, åldrandet, klimakteriet, förluster och sorg - en del av livet.


Min övertygelse är att för varje kris vi går igenom så kan vi stå lite starkare, lite vackrare och ödmjuka inför livet. Den ödmjukheten inför livet leder oss till en högre livskvalitet. Det är aldrig för tidigt och det är aldrig för sent att utforska vårt inre tillsammans med någon som specialiserat sig på personlig utveckling.


Du är Varmt Välkommen!